fredag 8 februari 2013

Teateruppgift

Teater & dans föreställningen av Freestile Phanatix!

Det ända jag visste om var att jag skulle på teater och 
hade inga förutsättningar över huvudtaget. Men vilken
fantastisk överaskning det blev när två otroligt duktiga 
dansare, som vissade sig vara skandinaviens bästa 
freestyle-dansare, satte igång en oförglömlig 
föreställningen med omöjliga moves och humor.

Swanlake framförd av Freestyle Phanatix var en berättelse på dans om en lycklig människas karriär som mimare, framgånsrik dansare och slowmotion-man. Men även om en dröm han kämpade för med visst motstånd av en yngre genration
berättelsen huvudperson var en äldre man i 40 års åldern som såg tillbaka på sitt liv och upplevde hans minnen från för tillsammans med publiken. Som när han upptäckte mimare, freestyle dansare och slovmotion för första gången. Men framförallt sin egen kärlek till rörelserna. Tills den dag han ville vara med på opran i New york och vara med i förestälningen Swanlake. Då han får kämpa mot en betydligt ungre man i 20 års åldern som också sökte in och hade nyare och frächare moves än honom. 
Så dom båda trände hårt och kämpade mot varandra och hade varandra som sin fiende. Men båda lyckas komma in och dom blev vänner efter den hårda kampen om att få komma med i Swanlake. Nu när vi är i nutiden igen efter hans resa genom det förfluttna och ska hälsa på sin gammle vän stänger hans vän dörren mitt framför näsan på honom och undrar och funderar "Kände han inte igen mig? Har jag förändrats så mycket sen sist?" Då tar han fram en spegel och den yngre mannen ställer sig på andra sidan spegeln och följer hans rörelser.   
Det är då man inser att den yngre mannen spelade honom när han var ung. 
När man senare funderade på varför han kämpa mot sin fiende som faktiskt var honom själv så förstår man att budskapet var att man själv ibland är sin egen fiende och det kan vara så att det är en själv som står ivägen för sina egna drömmar. Men också att man ska kämpa för sina egna mål och inte jämföra sig med andra utan alltid kämpa mot sig själv och sträva efter att bli ännu bättre än vad man redan är.






Den här bilden har jag valt för att dom var just två dansare, den till vänster på bilden dansar freestyle och den andra kanske mimar eller gör något i slowmotion vilket är dom tre olika sakerna dom gjorde mest av i showen. Det dom har på sig på bilden, alltså T-shirt och långbyxor hade även dom i föreställningen. Det även energi och rörelse i bilden vilket det var föreställningen ut.

  

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar