torsdag 7 februari 2013

Växthuseffekten

Växthuseffekten är ett stort problem i världen. Den orsakar många skador på planeten, framför allt på dom varmaste och kallaste platserna. Både människor och djur påverkas.

Man vill att våran planet ska vara den perfekta platsen för alla djur och människor att leva på. Men är inte längre det pågrund utav människans påverkan av klimatet. Men just vad som orsakar så mycket skada på planeten är människans utsläppp av koldioxid. Vi använder alldeles för mycket av dom fossila bränslena. hela 80% av vår elförbrukning är fossilabränslen. Vi åker mycket i bilar och andra fordon som också släpper ut växthusgaser och använder dom korta sträckor som vi egentligen kunde ha gått eller cyklat. Sen att vi hugger ner träd och skövlar skog gör inte problemet mindre. Eftersom träden suger åt sig koldioxiden och omvandlar det till syre som vi behöver istället för att det hammnar i atmosfären.
Problem som redan har uppstått och som kommer bli värre är att isarna smällter på nord och sydpolen vilket gör att vattenivån höjs och land blir översvämmat. Om isarna försvinner blir det för varmt för isbjörnen och denns huvudsakliga föda sälar, sälarna simmar iväg till andra platser och den tvingas att hitta annat att äta som inte är så lätt att få tag på och kanske då dör av svält. Desutom har Isbjörnen ungar som dom inte kan ge mat åt och då dör dom också och isbjörnan blir färre. Sedan dom varma länderna är dom som råkar utför översvämmningar och hemska oväder. Hela 25 millioner människor är på flykt på grund utav klimatförändringarna.

Jag kom i kontakt med detta problem redan år 2008 då jag såg många naturprogram som på Animal planet där dom talade mycket om problemet.

2 kommentarer:

  1. Det var bra fakta men nästa gång kan du tänka på att inte bara ha fakta på fakta eftersom att det blir mycket att ta in och inte så intressant. Du hade inte heller någon ingress

    SvaraRadera
  2. Du hade fått med mycket bra fakta , men det var lite stavfel och det var inte riktigt skrivit som en artikel.

    SvaraRadera