torsdag 5 september 2013

Columbus

Frågor om Columbus

1. Vad hände med Columbus när han var 14 år?
Han gick till sjös och upplevde många äventyr. Han var nära på att mista livet när hans fartyg fattade eld och han tvingades simma mot land med hjälp av åra. Columbus tolkade det som ett tecken från gud att han inte ska förhasta sig. Utan vänta ett tag så att herren senare i livet skulle ge honom större uppgifter.

2. Vad hade Columbus för plan?
Han vände sig till flera av Europas kungar för att få dom intresserade för hans planer att finna en ny sjöväg till indien. Så att han skulle tjäna på det om han lyckades. Det Spanska kunga paret Ferdinad och Isabella gick med på det och skrev på en överenskommelse med honom. I Överenskommelsen stog det att allt land Columbus hittade skulle han bli vicekung över och få en tiondel av inkomsterna resan skulle ge.

3. Nämn fakta om det Spanska kungaparet och överenskommelsen.
(Står ovan på fråga 2) Annan information om kungaparet är att Dom hållde sitt löfte efter denn första resan och han fick mycket pengar det. Men när Columbus senare ville bli guvenör över Västindien så lät inte det spanska kungaparet honom att bli det

4. Nämn fakta om resan över Atlanten.
Han reste med tre båtar över Atlanten till Amerika. Kapten sov i en kajuta och besättningen sov på däck. Man lagade bara en varm måltid om dagen med hjälp av grill även kallat fyrfat. Efter några veckor så fick besättningen nog då dom inte sett land på flera veckor. Columbus hotade besättningen med våld för att få dom skulle fortsätta. 33 dagar gick det innan dom nådde land och då hade dom kommit fram till Bahamasöarna som Columbus lät döpa till San Salvador vilket betyder "Den Helige Frälsaren"

5.Vad hände den 12 ocktober 1492?
Det var då Columbus upptäckta Amerika. Fast Columbus trodde det var Indien.

6.Vad var Columbus övertygad om.
Han trodde att det var Indien han upptäckt när det i själva verket var Amerika. Han Fick aldrig veta det medan han var vid liv utan det var efter hans död man förståd att det var Amerika han upptäckt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar