lördag 14 september 2013

Svenska Bokuppgift. Ninas resa 1

1. Nina återvänder till Polen för att hon vill tillbaka. Hon trivdes inte i Amerika hon hade inga vänner förutom aunt Marie. Hon vill till sin familj i Polen som inte kommer förren senare. 1983 bestämde hon sig för att åka med båten tillbaka till Polen. Hon längtade efter att få Komma ditt. Polen är hennes älsklingsplats på jorden.

2. Fanja är Ninas mamma. Hon är envis och ganska bestämd av sig. Hon är en person som vet vad hon vill och gör det. Nästan lite egen av sig är hon. Hon inte är någon kramgo och inte alltid så stötande mor men ändå en bra mor på andra viss som till exmpel att hon gör det hon kan för att skydda och ta hand om sin familj och gör det yttersta.

3. Dikt: Vi lämne med oro de skandiske skär. Vi trivdes, vi voro så lycklige där. I blommande lindar, där nästet vi byggt, balsamiska vindar oss vaggade tryggt. Nu sträckes mot okända rymder vår flykt.

Min motiviring till denna dikt är att dom och särkilt Nina får lämna en plats som hon älskar djupt och kommer någon helt annanstans. Inte alls lika fin och hätlig plats som hemma, utan till en helt främmande plats där hon får uppleva äventyr, kanske inte alltid roliga äventyr utan snarare jobbiga och tråkiga. men ändå äventyr. Ingen plats hon ville hammna på men blev tvungen till.




Motiveringen till bilden är att antagligen ser det "vackra Polen" lika vackert ut som detta i Ninas ögon. Eftersom Polen enligt Nina är den vackrast platsen på jorden. Själv har jag funderat på var den vackraste platsen på jorden är och kommit fram till att det finns oändligt många fina platser men dock bara en plats som man känner sig riktigt hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar